Trackback Problems

Trackback Problems

I’m having problems with trackbacks. I just realized that I could send trackbacks but not receive them. Trackbacks won’t even run within my blog. Some of my recent posts include trackbacks to previous posts but none of them show up. This is the first time that I’ve had this type of problem. I never had problems with trackbacks before.

I’ve searched Google and have been trying to look for a fix for this problem to no avail. If anyone has a solution or knows how to fix this, I would greatly appreciate the help.

UPDATE:

Thanks to Jorge, I got it all figured out now. He pointed out that my spam captcha could be the culprit. I was using the Matriphe Keycode plugin to block spam comments and it also blocked my own trackbacks. I don’t know why I didn’t notice it right away. So with the spam captcha and Akismet, both filtering and blocking all comments & trackbacks, trackbacks including my own was considered spam and didn’t show up in the awaiting moderation queue or even in the Akismet spam section.

Anyways, after I deactivated the spam captcha, I tried to create a test trackback within my posts and I found it marked as spam by Akismet. As of now, I’m gonna drop the Matriphe Keycode plugin and just use Akismet by itself. Now it’s back to business.

This post may contain affiliate links that allow us to earn commissions at no additional cost to you. We are reader-supported so when you buy through the affiliate links, you are also helping or supporting us. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

JaypeeOnline